logo leliveld advocaten  Eerste gesprek gratis

eerste gesprek gratisHet gebeurt té vaak dat een rechtzoekende alleen al vanwege mogelijke kosten niet naar een advocaat durft te gaan. Maar soms is een goed advies en of verdere begeleiding strikt noodzakelijk. Zeker in de beginfase van een zaak.


Wij vinden echter dat dit geen drempel behoort te zijn. Bij ons is het eerste gesprek dan ook gratis. En natuurlijk geheel vrijblijvend.logo leliveld advocaten   Hoe gaan wij te werk

hoe gaan wij te werkAan de hand van een telefonisch gesprek wordt eerst beoordeeld of u wel een advocaat nodig heeft. Veelal kunnen eenvoudige kwesties meteen worden opgelost of misschien ligt het probleem op het terrein van een andere dienstverlener. u bent dan geen kosten verschuldigd. Indien blijkt dat u wel een advocaat nodig heeft dan kan een afspraak worden gemaakt voor een intakegesprek.


Tijdens dit gesprek van ongeveer een half uur krijgt u inzicht over de juridische haalbaarheid van de zaak, de tarieven en de eventueel te volgen strategie. Besluit u om niet met de zaak door te gaan, dan kost u dat verder ook niets. Misschien dat wij u dan een andere keer van dienst mogen zijn.

 

logo leliveld advocaten   Tarieven

Wie kiest voor een advocaat van Leliveld Advocaten weet vooraf hoe de kosten worden berekend. Dat kan op de traditionele manier (uurtarief), maar ook via moderne varianten. Bijvoorbeeld een vaste prijsafspraak of door het tarief gedeeltelijk afhankelijk te maken van het resultaat. Het belang van de cliënt staat steeds centraal. De kosten moeten opwegen tegen de baten. Als u gebruik maakt van het gratis intakegesprek, dan kunnen wij u gelijk laten weten welke kosten en tarieven u kunt verwachten. Dit natuurlijk geheel vrijblijvend. Wij werken ook op basis van gefinancierde rechtsbijstand en een rechtsbijstandverzekering.

   Gefinancierde Rechtsbijstand

In voorkomende gevallen kan de rechtsbijstand ook op basis van de “Wet op de gefinancierde rechtsbijstand” worden verleend. Dit noemde men vroeger ook wel pro deo advocaat of advocaat van onvermogen. Bepalend voor de vraag of men op deze vorm van rechtshulpverlening een beroep kan doen, is de hoogte van het inkomen, de omvang van het vermogen en het belang van de zaak.


logo High Trust

Voldoet men aan de wettelijke maatstaven, dan worden de advocaatkosten voldaan door de overheid. Voor de dienstverlening van de advocaat dient men dan een eenmalige eigen bijdrage te voldoen. Wij staan u ook graag bij als pro deo advocaat. 


Leliveld Advocaten is een van de vaste doorverwijskantoren van het Juridisch Loket, voorheen Bureau voor Rechtshulp in Maastricht.

 

   Rechtsbijstandverzekering

Een rechtsbijstandverzekering is een overeenkomst met de verzekeringsmaatschappij waarbij u verzekerd bent voor juridische bijstand of rechtshulp.


Meestal biedt een verzekeraar rechtsbijstand bij vrijwel alle soorten geschillen. Er zijn echter ook verzekeringen waarbij de dekking beperkt is en bijvoorbeeld enkel arbeidsgeschillen of verkeersongevallen onder de dekking vallen. Over het algemeen geldt er een maximumbedrag waarvoor een verzekeraar de kosten voor rechtsbijstand vergoedt.

    Rechtsbijstandverzekering en vrije advocaatkeuze

Mag ik kiezen voor een advocaat van Leliveld Advocaten als ik rechtsbijstand verzekerd ben? Ja, dat mag. De advocaten van Leliveld Advocaten treden geregeld op voor cliënten die rechtsbijstand verzekerd zijn. De verzekeraar is verplicht om uw keuze voor Leliveld Advocaten te volgen als het gaat om een procedure. Dit is een wettelijk recht en vloeit mede voort uit een uitspraak van het Hof van Justitie van 10 september 2009.


De verzekeraar zal vaak proberen zelf een advocaat aan te wijzen. Die advocaat kan in dienst zijn van de verzekeraar, maar dit kan ook een advocaat zijn met wie de rechtsbijstandverzekeraar een contract heeft gesloten en die veelal voor een vast, laag tarief werkt. Een gespecialiseerde advocaat is voor dit tarief vaak moeilijk te vinden.


En doorgaans is het niet eenvoudig om een zaak de tijd en aandacht te geven die nodig is, wanneer een advocaat verplicht is om uw zaak tegen deze tarieven te behandelen. Dit kan natuurlijk gevolgen hebben voor de kwaliteit van de rechtshulp en daar hoeft u geen genoegen mee te nemen.