Huur en verhuur bedrijfsruimte
Als huurder of verhuurder van bedrijfsruimte is het van belang om te weten welke wettelijke regels van toepassing zijn. De wet maakt onderscheid tussen bedrijfsruimten. De gevolgen daarvan kunnen voor u behoorlijk ingrijpend zijn.
Zo is er een verschil tussen middenstands bedrijfsruimte (art. 7:290 BW e.v.) en overige bedrijfsruimte (art. 7:230a BW). Onder middenstands bedrijfsruimte vallen bijvoorbeeld winkels, restaurants en cafés. Tot de overige bedrijfsruimtes worden bijvoorbeeld kantoren gerekend. Voor wat betreft uw rechten en verplichtingen als verhuurder of huurder maakt het een verschil of een bedrijfsruimte valt onder het regime van middenstands bedrijfsruimte of overige bedrijfsruimte.
Onder welk wettelijk regime valt uw bedrijfsruimte? Wat mag u overeenkomen in het huurcontract? Wat kunt u doen als aan de gehuurde bedrijfsruimte gebreken kleven? Wat zijn uw mogelijkheden als de huurder niet betaalt? En kan een huurprijs op ieder moment worden gewijzigd?
Onze gespecialiseerde advocaten kunnen al uw vragen op het gebied van huur van bedrijfsruimte beantwoorden. Wij kunnen u adviseren en begeleiden bij het op maat maken van een huurovereenkomst. Maar ook in het geval van een juridische procedure kunnen wij u uitstekend van dienst zijn.
Bent u op zoek naar meer specifieke informatie over huur of verhuur van een bedrijfsruimte? Neem contact met ons op. Wij staan u graag te woord in een gratis oriënterend gesprek.
Ook is een aantal van onderstaande onderwerpen voorzien van nadere informatie. Klik – indien mogelijk – op deze onderwerpen. Onderwerpen waarop u niet kunt klikken worden nog geactualiseerd.
ONDERWERPEN
- Wijziging huurprijs bedrijfsruimte
- Incasso huur
- Gebreken bedrijfsruimte
- Huurovereenkomsten bedrijfsruimte
- Indeplaatsstelling of overname huur bedrijfsruimte
- Ontruiming bedrijfsruimte
- Sluiting wegens hennepplantage
- Sale en leaseback bedrijfsruimte