Ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing

Ook al doet u uw uiterste best voor uw kind, het lukt niet altijd. Een minderjarige met ernstige opgroei problemen kan op verzoek van de Raad voor de Kinderbescherming of Bureau Jeugdzorg door de rechter onder toezicht worden gesteld. In dat geval wordt een gezinsvoogd benoemd en in sommige gevallen wordt het kind uit huis geplaatst.

Weet u dan wat uw rechten zijn? Voor hoe lang kan een ondertoezichtstelling worden uitgesproken? Wanneer wordt een uithuisplaatsing bevolen? Wat kunt u tegen een ondertoezichtstelling of uithuisplaatsing doen?

Leliveld Advocaten heeft veel kennis en ervaring op het gebied van jeugdrecht. Wilt u advies over uw rechtspositie of de rechtspositie van uw kind? Bent u of uw kind betrekken bij een (juridisch)conflict? Onze advocaten kunnen u of uw kind mat raad en daad bijstaan in alle kwesties op het gebied van jeugdrecht.

Bent u op zoek naar meer specifieke informatie over jeugdrecht? Neem contact met ons op. Wij staan u graag te woord in een gratis oriënterend gesprek.

Ook is een aantal van onderstaande onderwerpen voorzien van nadere informatie. Klik – indien mogelijk – op deze onderwerpen. Onderwerpen waarop u niet kunt klikken worden nog geactualiseerd.

ONDERWERPEN

  • Ondertoezichtstelling
  • Uithuisplaatsing
  • Overleg met de Raad voor de Kinderbescherming
  • Overleg met Bureau Jeugdzorg
Jeugdrecht

Steeds zoeken naar de juiste balans tussen het belang van het kind en die van de ouders.

Mr. Jules Verstraelen, advocaat

     

object_pen_1.png Waarmee kunnen wij ú helpen? Gratis oriënterend gesprek

SPECIALISTEN

Mr. Jules Verstraelen
Mr. Jules Verstraelen