Privacy en ICT

Informatie- en communicatietechnologie is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Voor u als ondernemer brengt dit allerlei nieuwe mogelijkheden en kansen met zich mee, maar ook risico’s. Privacy is daar één van.

Als ondernemer wilt u er niet aan denken dat alle klantgegevens of bedrijfsgeheimen openbaar worden. U kunt torenhoge boetes krijgen, maar wat dacht u van de impact op uw imago?

Maar bent u als onderneming daartegen voldoende gewapend? Of anders gezegd privacy compliant? Bewaart u de gegevens van uw werknemer(s) en/of uw klanten op een veilige manier? Heeft u met uw netwerkbeheerder de juiste ICT-contracten gesloten? En staat u in uw recht om als werkgever het e-mail en internetverkeer van uw werknemers te controleren?

Leliveld Advocaten heeft veel kennis en ervaring op het gebied van privacywetgeving. Wij kunnen u begeleiden in het proces om uw onderneming privacy compliant te maken. Maar ook in geval van conflicten op het gebied van privacy en ICT kunnen wij u terzijde staan met een doelgerichte en daadkrachtige aanpak.

Bent u op zoek naar meer specifieke informatie over privacy of ICT? Neem contact met ons op. Wij staan u graag te woord in een gratis oriënterend gesprek.

Ook is een aantal van onderstaande onderwerpen voorzien van nadere informatie. Klik – indien mogelijk – op deze onderwerpen.  Onderwerpen waarop u niet kunt klikken worden nog geactualiseerd.

ONDERWERPEN

  • ICT geschillen en contracten
  • Beoordeling privacy compliancy
  • Privacy op de werkvloer
  • Advies privacy vraagstukken
  • Bewerkersovereenkomsten
  • Advies bij datalekken
  • Boetes Autoriteit Persoonsgegevens
  • Begeleiding bij privacy beleid

Privacy compliancy is geen luxe, maar bittere noodzaak. Elk bedrijf dat persoonsgegevens verwerkt moet er nu aan geloven. Een datalek kan leiden tot torenhoge boetes.

Bij complexe privacy vraagstukken is Leliveld Advocaten een uitstekend klankbord.

Maurice Rijnders, CEO Privacy8

object_pen_1.png Waarmee kunnen wij ú helpen? Gratis oriënterend gesprek