Gratis oriënterend gesprek

Tarieven

Uurtarief, abonnement of een andere variant? Ontdek de mogelijkheden
Tarieven2019-06-25T15:07:04+00:00

WAAROM KIEZEN VOOR LELIVELD ADVOCATEN

1

Gratis oriënterend gesprek

2

15% – 20%
lagere tarieven

3

Mogelijkheid van abonnement

4

Heldere afspraken vooraf en nog veel meer

Wat andere kantoren doen

Leliveld hecht er waarde aan dat haar cliënten vooraf inzicht hebben in de kosten. De tarieven en kosten van een advocaat zijn vrij en niet bij wet geregeld. De tarieven van advocaten kunnen dan ook behoorlijk verschillen. De tarieven van Leliveld Advocaten echter zijn in het algemeen beduidend lager dan die van de kantoren met vergelijkbare specialisaties. Zo hanteren de meeste kantoren op het gebied van bijvoorbeeld het ondernemingsrecht een tarief van € 250,- tot soms wel € 500,- per uur , ongeacht het financiële belang van de zaak.

En zo doen wij dit

Leliveld Advocaten heeft een reëlere benadering. Het uurtarief wordt per zaak en per client beoordeeld. Het door Leliveld Advocaten te hanteren tarief wordt bepaald door meerdere factoren en op maat gesneden. Daarbij wordt rekening gehouden met het soort specialisme, de draagkracht van de cliënt, de ervaring van de advocaat en het financiële belang van de zaak.

Het uurtarief wordt daardoor in de basis al lager, waardoor de tarieven variëren van € 130,- tot € 225,-. De genoemde bedragen zijn exclusief BTW.

MODERNE TARIEF VARIANTEN

Tariefmogelijkheden

Wie kiest voor Leliveld Advocaten weet vooraf hoe de kosten worden berekend.

Samen met uw advocaat bepaalt u welk tarief wordt gehanteerd en op welke wijze wordt betaald. Dat kan natuurlijk op de traditionele manier, het uurtarief. Maar er zijn ook moderne varianten.

Zo biedt Leliveld Advocaten de mogelijkheid van een abonnement. Of een tarief dat gedeeltelijk afhankelijk is van het resultaat.

Het tarief dat het best bij u of uw zaak past wordt op voorhand besproken. Maar voor welke vorm u ook kiest, uw belang stellen wij altijd voorop.

TARIEF VARIANTEN

Het abonnement

Verwacht u dat u vaker of voor langere tijd een advocaat nodig heeft, dan is het abonnement wellicht een passende tarief variant. Als u kiest voor het abonnement dan spreekt u af dat u een bepaald aantal uren inkoopt tegen een vooraf afgesproken bedrag.  U krijgt dan nog eens een stevige korting op het toch al gunstige basistarief.

Blijkt dat u niet meteen alle ingekochte uren nodig heeft, dan houdt u de restant uren gewoon tegoed en wel voor een periode van 1 of 2 jaren, afhankelijk van de abonnementsvorm die u heeft gekozen.

Of een abonnement voor u een aantrekkelijke tariefvariant is hangt af van een aantal factoren:

  • de aard van de zaak of zaken waarvoor u een advocaat nodig heeft;
  • de verwachte duur van de zaak of de zaken;
  • de vraag of u vaker een advocaat nodig denkt te hebben, bijvoorbeeld omdat u een onderneming heeft;

 

Tarief afhankelijk van het resultaat

Geregeld wordt de vraag gesteld of ook op “no cure – no pay” basis kan worden gewerkt. Helaas, dat mogen advocaten nu eenmaal niet. Maar het is wel toegestaan dat een kostendekkend tarief wordt gehanteerd, vermeerderd met een aanvullend tarief wanneer een vooraf overeengekomen resultaat wordt bereikt. Voorwaarde is natuurlijk wel dat uw zaak zich daarvoor leent, zoals bijvoorbeeld in het geval van een geldvordering.

Kortom, tariefafspraken zijn vaak maatwerk. Wilt u weten welk tarief het best bij u  past en welke voordelen u daarbij kunt behalen? Neem vrijblijvend en kosteloos contact op met een van onze advocaten.

 

Meer

VEELGESTELDE VRAGEN

Kan ik de kosten verhalen op de wederpartij?2019-06-25T15:06:16+00:00

Voor een deel kan dat wel, maar meestal niet voor het gehele bedrag.  Een proceskostenveroordeling wordt doorgaans beperkt door wettelijke (vaststaande) normen en dekken niet altijd de daadwerkelijke kosten. Wel zullen wij altijd proberen zoveel mogelijk op de wederpartij te verhalen.

Is no cure, no pay mogelijk?2019-06-25T15:06:22+00:00

Neen, dat is helaas niet toegestaan. Maar wel is toegestaan dat een kostendekkend tarief wordt gehanteerd en dat daarnaast een aanvullend tarief wordt betaald bij het behalen van een vooraf overeengekomen resultaat. Voorwaarde is wel dat uw zaak zich daarvoor leent, zoals bijvoorbeeld bij een geldvordering.

Wat houdt het abonnement in?2019-06-25T15:06:10+00:00

Met het abonnement spreekt u af dat u een bepaald aantal uren inkoopt tegen een vooraf afgesproken bedrag.

Zijn er voorwaarden verbonden aan het abonnement?2019-06-25T15:06:00+00:00

Als voorwaarde voor een abonnement geldt, dat het gehele abonnementstarief in één keer vooruit betaald moet worden.

Waarom zou ik een abonnement nemen?2019-06-25T15:05:53+00:00

Het grootste voordeel is dat u ook nog eens een korting krijgt op het toch al gunstige basis uurtarief. Blijkt dat u niet meteen alle uren nodig heeft, dan houdt u de restant uren gewoon tegoed en wel voor een periode van 1 jaar.

Met welke kosten moet ik nog rekening houden?2019-06-25T15:05:48+00:00

Advocatentarieven zijn belast met 21% BTW. Daarnaast dient nog eens rekening te worden gehouden met 6% kantoorkosten. Dit zijn telefoon-, porti-, en kopieerkosten. Soms vallen daar ook de reiskosten onder binnen Nederland. Als een procedure dient te worden gevoerd, dan dient in het algemeen ook rekening te worden gehouden met deurwaarderskosten en griffierechten.

Kan vooraf een budget worden afgesproken?2019-06-25T15:05:41+00:00

Ja, dat kan en wij adviseren dat zelfs. Op die manier blijven de kosten voor u inzichtelijk en komt u niet voor verrassingen te staan.

Geldt voor elke zaak en elke cliënt hetzelfde tarief?2019-06-25T15:05:35+00:00

Neen, het uurtarief wordt per zaak en per client beoordeeld. Het door Leliveld Advocaten te hanteren tarief wordt bepaald door meerdere factoren. Daarbij wordt rekening gehouden met het soort specialisme, de draagkracht van de cliënt, de ervaring van de advocaat en het financiële belang van de zaak.

Is het mogelijk om facturen in termijnen te betalen?2019-06-25T15:05:18+00:00

Ja, dat is meestal wel mogelijk, mits een deel op voorschot basis betaald wordt en de termijnen grotendeels in de pas lopen met de door de advocaat te besteden uren.

Wat als het budget niet toereikend is?2019-06-25T15:05:28+00:00

In dat geval bekijken u en uw advocaat wat er mogelijk nog moet gebeuren en wordt opnieuw gekeken naar de vervolgstrategie. Soms is het bijvoorbeeld financieel aantrekkelijker om een aanbod tot regeling te accepteren en als dat zo is dan maakt u gezamenlijk die keuze. In dat geval maken u en uw advocaat een nieuwe afspraak over een aanvullend budget.

Waarmee kunnen wij ú helpen? Gratis oriënterend gesprek
Ga naar de bovenkant